Likør-oppskrifter. En deilig smak av sommer!!!


Her kommer oppskrifter på de likørene jeg har laget til nå.


Glasset til høyre er en blandingslikør med rips, vill-bringebær og noen solbær.
Denne likøren laget jeg etter en standard oppskrift som sikkert kan brukes på de flest bær.
Glasset til venstre er røde stikkelsbær.
Slik gjør du:


Først fyller du et glass med bær,
så heller du så mye sukker på som det er plass til.
 Deretter heller du på sprit til det dekker bærene
Jeg lar glasset stå på kjøkkenbenken og så snur jeg på det i blandt.
Etter ca. 3 mnd siler jeg av bærene, og likøren er ferdig.
BLÅBÆRLIKØR


1 l blåbær
5 dl brennevin
----
2 dl brennevin
3,3 dl sukker

Hell bær og brennevin på et glass med tett lokk. La dette stå i 1-4 uker. Sil av væsken og hell det over på en flaske. Tilsett ekstra brennevin og sukker. Likøren må stå minst tre måneder. Dette blir en rund og fyldig likør med mørk burgunder farge.

STIKKELSBÆRLIKØR

8 dl stikkelsbær
4 dl brennevin
---
2,5 dl sukker

Legg stikkelsbær på et glass med tett lokk, og hell brennevin over. La det stå i 2-4 uker, rist på glasset av og til. Slå av mesteparten av væsken, og hell dette over på en flaske. Tilsett sukkeret til bærene, la det stå en uke, rist daglig på glasset. Sil deretter den nydannede væsken fra bærene, og slå dette sammen med det første uttrekket. Bland godt. 

Den nylagde likøren har ikke god smak eller lukt. Smak til likøren med mer sukker først etter 6 mnd. Denne likøren blir ikke god før etter 12-18 mnd. lagring, og da er smaken syrlig og svært fyldig.
Rød stikkelsbær-likør                                                 Grønn stikkelsbær-likør

Jeg har planer om å lage likør av rognbær, røsslyng og einebær også!!
Bli mye å kose seg med i høst og vinter ja!!



Ønsker alle lesere en god lørdagskveld.
Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen en kommentar ;-)

8 kommentarer

Linda Moberget Støen

11.sep.2010 kl.22:31

Så flink du har vært Renate. Blir nok mye kos i Agdenes i vinter!!! Herlig! Klem Linda

Bente Gjønnes

12.sep.2010 kl.00:18

Ja her så det ut som om det var mye godt du,flink du har vært Renate:-)

Bente.

millemilla

12.sep.2010 kl.08:42

Takk, Linda! Vi skal nok kose oss ja. Gleder meg til å prøvesmake når det begynner å nærme seg jul.

millemilla

12.sep.2010 kl.08:43

Bente Gjønnes:

Takk, Bente!!

lifeofsunny

12.sep.2010 kl.10:58

Så fink du er, hjemmelaget smaker somregel best=) Så pene barn du har=)

Linn

12.sep.2010 kl.11:27

Oi! Derre såg godt ut ;-) Kjæm gjern å prøvesmake ;-) Flenk du e ;-)

millemilla

12.sep.2010 kl.11:32

lifeofsunny:Takk skal du ha:-)

millemilla

12.sep.2010 kl.11:33

Linn:Det må vi få te ja Linn! Kanskje det bli "gåttar" en Galiano? hehe

Skriv en ny kommentar

millemilla

millemilla

33, Agdenes

Renate her. 3 barnsmor og samboer. Har mammapermisjon. I denne bloggen kan du lese om famile og hverdagsliv, og ellers ting som faller meg inn. Kanskje bøker, tv, mat,foto m.m

Kategorier

Arkiv

hits